beats by dre cheap

Jesen stize dunjo moja

Vec se vidim depresivnu i sivu. Jesen u mom gradu nije nesto sto treba da se pamti niti u cemu se uziva.

Znate one dane kad vam samo na pamet padaju tuzne pjesme i kad mislite ujutro da uopste nije svanulo i popodne znate da nece zapravo ni svanuti, jer sivi oblaci su vam se spustili iza vrata i sad ih na ledjima nosite. Eto takva sam ja danas, tako sam jutros ustala, tako se osjecam. Fuj!

Na pameti su mi one partizanske tuzne pjesme tipa „Na cesti mrtva Marija mamina kcerka jednia“ koja pjeva o celicnoj ptici koja je ubila. Uzas boziji.

Ali ima jedna stvar koju su me na silnim seminarima ucili i evo sad cu pokusat da opisem to. Uvijek kazu nadji Happy place svoj.

probaj da zamislis mjesto gdje se ti najbolje osjecas i gdje si uvijek sretan kad odes, zamisli i osobe s kojima volis biti.

Ja sam se uvijek zezala da ja vidim neke eroticne slike i da to bas i nije zdravo da radim. Ali obecavam ovaj put bez etotike:

Dakle, prije par godina sam bila na divnom godisnjem odmoru kojeg se uvijek rado sjetim. Znam da sam uzivala na terasi piti kafu. Gazdarica kod koje smo drugarica i ja bile imala je neko pice koje nam je poklonila cim smo dosle. Neki slatki alkohol kojeg nisam obozavala, ali je uz sladoled odlicno islo, alkohol vatru u grlu palio, a ovaj drugi je gasio. Nisam ljubitelj ni jednog, ali ne biste vjerovali kako u nekim trenutcima i ono sto ne volite godi, jer prosto sve godi. I tako svaki dan, lepeza, cigara, kafa, tiha muzika i nimalo price. Svaka je sebi cutala i uzivala. Ona u nekoj svojoj muzici koju je slusala, jer ne dijelimo istu strast za baladama.

Zaista sam znala satima tako sjedit i prosto nista ne radit, sanjati san na javi, biti u svom svjetu slusajuci sum vode, dobru muziku i otkucaj svog srca.

Eto upravo je to happy place u mom zivotu i danas tamo boravim... dovidjenja dragi grade sivi i svi vi u njemu. Otisla sam...

Jesen meni ne moze nista. Eto ne dam se zainat!

mala djevojcica
http://cekajucimontenegroexpres.blogger.ba
20/09/2011 11:05